Lee Iacocca ismét a Chryslernél

2005.07.08. 14:25

Lee Iacocca Igaz, hogy csak reklámemberként, de egy rövid időre visszatér az általa korábban megmentett céghez a 70-es és 80-as évek sztármenedzsere. Lee Iacocca annak idején a klinikai halál állapotából húzta ki a Chrysler-csoportot, neve fogalommá vált az autóiparban. Az egykori vezető most a cég tv-reklámjaiban fogja ismételgetni egyik híres mondását: If you can find a better car, buy it. (Ha találsz jobb autót, vedd meg.)
A szerződés megkötése egy tíz éve tartó ellenségeskedés végére tesz pontot. Iacocca ugyanis 1995-ben a cég felvásárlását tervező multimilliomos, Kirk Kerkorian oldalán dolgozott, az üzletkötés sikertelensége miatt azonban annyira összevesztek a Chryslerrel, hogy a cég - eredeti terveivel ellentétben - végül nem róla nevezte el Auburn Hillsben található székházát.
A szereplésért kapott anyagi ellenszolgáltatásból Iacocca személyesen nem kért, díjazását a cukorbetegekkel foglalkozó Iacocca Alapítvány számlájára küldik. Ezen kívül az év végéig eladott autók vételárából darabonként további 1 dollárt utalnak az alapítványnak.