Megkezdték a kisebb Rolls-Royce fejlesztését

2005.08.16. 10:09

A BMW fejlesztési főnöke hivatalosan is megerősítette a korábbi pletykákat: elkezdték a második Rolls-Royce típus fejlesztését. Burghard Göschel elmondta, hogy az új modellt legfeljebb 250 ezer euró körüli áron szeretnék forgalomba hozni, azaz jóval olcsóbb lesz, mint a 375 ezer eurós Phantom . Emellett a második típus méreteit is kisebbre veszik, így talán valamivel használhatóbb lesz a hétköznapokban, mint a jelenlegi, teherautó méretű modell.

A rossz hír az, hogy az autót Göschel szerint 2010 előtt aligha mutatják be, pedig a Rolls-Royce-nak azonnal szüksége volna egy második típusra, hogy versenyre kelhessen legnagyobb riválisával, a Bentley-vel, amely a kisebb és olcsóbb, de erősebb és gyorsabb Continental GT és a Continental Flying Spur modellek révén tarol a piacon. A Phantom ugyanis nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket: az eredetileg tervezett évi 1000-es darabszámot meg sem közelítik az eladások, 2005 első felében mindössze 285 Rolls-Royce hagyta el a goodwoodi gyárat.

A BMW korábban nem tervezett több Rolls-Royce modellt, elsősorban azért, hogy egy kisebb autó még véletlenül se jelentsen konkurenciát a legdrágább 7-eseknek.