Mitsubishi Lancer Evo kombi karosszériával

2005.09.07. 11:38

A puttonyos raliautó mindössze 2500 példányban készül, elsősorban a japán vásárlók számára, bár néhány példány nyilván Európába is eljut majd a ritkaságból a szürkeimportőrök jóvoltából.


Galéria - kattintson a képre

A Mitsubishinél az alapkivitelű Lancer kombi karosszériáját kombinálták az Evo IX látványos karosszériaelemeivel és mechanikájával, így végre azoknak a vásárlóknak is teljesült a vágya, akik a tágas csomagtér, a nagy teljesítményű turbómotor és az állandó összkerékhajtás előnyeit egyszerre szeretnék élvezni. Az Evo kombi a kis példányszám ellenére kétféle változatban készül: az alapmodellbe 272 lóerős, 343 Nm csúcsnyomatékú motor és ötsebességes váltó kerül, míg az erősebb kivitel motorja 280 lóerőt és 392 Nm-es nyomatékot szabadít rá a hozzá kapcsolt hatsebességes váltóra.


Galéria - kattintson a képre

Az egyetlen jelentős különbség a szedán és a kombi Evo közt a hátsó differenciálmű, ugyanis a kombiban helytakarékossági okokból egy egyszerű mechanikus szerkezetet alkalmaznak. Az erősebb Lancer Evo kombi a gyári adatok szerint 4,9 másodperc alatt képes elérni a 100 km/h-t, a végsebessége pedig 250 km/h.

Az autó ára átszámítva mintegy hatmillió forint, de az Európába érkező példányok akár ennek az összegnek a kétszeresébe is kerülhetnek a különféle adók és vámok, valamint az átalakítások költségei miatt.