Feltámad az Austin-Healey

2005.09.21. 12:23

Egy indiai származású brit autóbolond Project Tempest néven kezdte el fejleszteni a sportkocsi-legenda utódját. Krish Bhaskar az eddig közzétett egyetlen számítógéppel generált kép tanúsága szerint a forma megtervezésekor a Healey 3000-est vette alapul: az autó arányai, a hűtőmaszk, sőt, a kétszínű festés is erre utal. Állítólag az első működőképes prototípus is hamarosan elkészülhet.

A tervek szerint a nyitott sportkocsi alapváltozata is kb. 5 másodperc alatt lesz képes elérni a 100 km/h-s sebességet, és legalább 250 km/h-val száguldhat, bár azt egyelőre nem árulták el, hogy az ehhez szükséges korszerű főegységeket - a motort, a váltót és a fékrendszert, amelyek kifejlesztésére a Project Tempestnél biztosan nem lesz lehetőség - melyik nagyobb gyártótól szerzik majd be.

További problémát okozhat az is, hogy a kb. 37 ezer eurós alapárú modellt milyen márkanéven forgalmazhatják. Bhaskar állítólag szeretné valamelyik patinás brit márkanevet felhasználni, de e pillanatban az eddig szóba került Austin-Healey, Riley és Wolsley elnevezések egyikét sem használhatja, hiszen ezek mindegyike az egykori MG-Rover csoport korábbi vagy jelenlegi tulajdonosainak birtokában van.