Nissan Pivo: a guruló főzőóra

2005.09.30. 14:31


Galéria - kattintson a képre

Az elforgatható kabinú villanyautó-tanulmányhoz valószínűleg a konyhából lopták az ötleteket a Nissan tervezői. A steril forma, a fehér alapszín a világoskék-áttetsző lámpákkal és a fekete díszítéssel, a hengerforma, 360 fokban elfordítható fülke és az utastér aljának fokbeosztása mind a mai háztartási eszközöket juttathatja az eszünkbe, legfeljebb a négy kerék alapján foghatunk gyanút a képek láttán, hogy ez mégis valamilyen jármű lehet.


Galéria - kattintson a képre

Az utastér elrendezése sem mindennapi. A nagy, kerek tolóajtókon benézve három ülést látunk, amelyek közül a középsőben foglalhat helyet a sofőr, egy arasznyival a két utas előtt. 2,7 méteres hosszával a Pivo elnevezésű szerkezet egyértelműen városi járműnek tűnik, bár az elforgatható kabin praktikus értékét így sem látjuk, hiszen az ajtók oldalt vannak, így oldalra fordított fülkével ki sem lehet szállni a kocsiból.

Egy ilyen tanulmány azonban nem feltétlenül a használhatóságról szól, sokkal fontosabb, hogy felkeltse a figyelmet, és megmutassa, hogy lehet még újat mutatni az autótervezésben, erre pedig kétségkívül igen alkalmas a Nissan Pivo.