Scion xA Speedster: virtuális versenyautó

2005.11.07. 14:37

Az apró kétüléses autónak is izgalmas volna, de ez a jármű mégsem menet közben nyújtja a legnagyobb élményt. A lecsapott tető, az alacsony ablak, az ajtó helyén tátongó lyuk, a két Sparco sportülés és a két hátsó bukóív ugyanis elsősorban kedvcsinálónak készült egy kis szimulátorversenyzéshez.


Galéria - kattintson a képre

A Speedsterbe ugyanis három összekapcsolt Xbox 360 játékgépet szereltek, amelyeken a Forza Motorsport versenyautó-szimulátor futhat. Ha nincs más lehetőség, akkor a két beépített 19 hüvelykes monitoron, vagy a motorháztető belsejében elhelyezett vetítővásznon jeleníthető meg a játék által nyújtott látvány. A legélethűbb eredmény azonban akkor várható, ha az autót egy nagy fehér fal elé állítják, így ugyanis ezen jelenhet meg a beépített vetítőgép képe, amelynek a mérete csak attól függ, hogy mekkora a fal, és az autó milyen távol áll tőle. Ha pedig unalmassá válna a virtuális száguldás, jöhet az igazi, már amennyire az 1,5 literes, 109 lóerős motor lehetővé teszi.

A koncepció persze csak a SEMA Show zárt tereiben volna életképes jelenlegi formájában, hisz a való életben egy váratlan eső nemcsak a Speedsterben ülők szórakozását tehetné tönkre, de az autóba épített elektronikát is.