Zöld utat kapott a Lexus sportkocsi

2006.03.08. 12:43

A tavalyi LF-A tanulmány három éven belül sorozatgyártásba kerülhet, már ha hihetünk a japán sajtóban megjelent híreknek.

A 2008 őszére várható modellel a Toyota az F1-es csapat versenyautói és saját utcai modelljei közt szeretne kapcsolatot teremteni. Részben ennek köszönhető, hogy a szériatípusban megtartják a tanulmány V10-es motorját, hiszen ezt a különleges hengerelrendezést a közönség leginkább az F1 révén ismerhette meg. Így akkor is szorosan kötődik a sportághoz, ha a szabályok változása miatt az idei évtől már a Toyota versenyautóit is V8-as motor hajtja. A tízhengeres mellett persze egy másik érv is szól: a Honda szintén ilyen motort fejleszt az NSX utódjához, és a Toyota egyik legfontosabb célja, hogy minden szempontból legnagyobb japán vetélytársa fölé kerekedhessen.

Az új Lexus szupersportkocsiról amellett, hogy kb. 5 literes és 500 lóerős tízhengeres motorja lesz, egyelőre pletyka szinten is csak annyit lehet tudni, hogy nagyjából 140 ezer euróba kerül majd, azaz nem csak teljesítményben, de árban is felveszi a versenyt a Ferrari és Lamborghini utcai modelljeivel.