James Bond Mondeóban

2006.03.09. 10:00

A 007-es ügynök eddig is hatékony reklámembernek számított, de eddig zömmel hűvös eleganciájához és bonyolult feladataihoz illő ritka és drága felszerelést kapott a szponzoroktól. A legújabb filmben, a Casino Royale-ban viszont az Aston Martin mellett James Bond állítólag egy Ford Mondeóba is beszáll majd.


Állítólag az Iosis tanulmányra emlékeztet az új Mondeo

Egyes brit bulvárlapok szerint a Fordnak ez az apró részlet vagy 14 millió fontjába került. A dologban nem is az a furcsa, hogy a szuperkém egy átlagautóba ül be, hanem az, hogy épp a Mondeót népszerűsítené ilyen módon a Ford. A jelenlegi típus ugyanis már modellciklusa végén jár, viszont az utód bemutatását eddigi ismereteink szerint 2007-re tervezték.

Az új Bond-film novemberben kerül a mozikba, így elképzelhető, hogy a Ford az ősz elejéig leleplezi új családi nagykocsiját, és már a harmadik generációs Mondeo szolgálhatja a 007-es ügynököt a filmvásznon. Ez pedig megérhet a Fordnak szinte akármekkora összeget, hiszen az új modell hírnevének megalapozására aligha találhatnának jobb alkalmat egy ilyen mozinál.