Kalapács alatt az MG prototípusai

2006.03.16. 14:09

Gyári sportkocsikat és versenyautókat árvereznek jövő szombaton Birminghamben, köztük számos egyedi, vagy eddig még soha nem látott járművet. Megvásárolható lesz minden autó és alkatrész, amely az MG Sports & Racing, a tönkrement MG-Rover sportrészlege után még megmaradt.

Egyebek közt az MG ZR Super 1600-as, amely a brit ralibajnokságban futott a gyár színeiben, egy 765 lóerős MG ZT-T kombi, amelyet sebességi rekordkísérletekhez használtak a Bonneville sóstó medrében, az egyedi, Cosworth-motoros MG TF 500, egy MG ZT V8-as versenyautó-prototípus, amelyet a DTM sorozatban szerettek volna bevetni, illetve két utcai használatra is alkalmas XPower SV szupersportkocsi. Emellett lesz még néhány kiállítási prototípus, valamint a gyári versenyautó- és tuningalkatrészek is megvásárolhatók lesznek a május 25-én tartott árverésen.

A Wyles Hardy aukciós ház által rendezett esemény egyedi lehetőség, hiszen nagyon ritka, hogy efféle prototípusok egyáltalán kikerülnek egy autógyártó kezéből, és alighanem arra sem lesz több esély, hogy valaki gyári tuningalkatrészeket szerezzen be MG vagy Rover autójához.