Nissan tanulmányok 2015-re

2006.03.27. 11:06

A képeken látható fura szerkezetek valódi erényeit csak készítőik, a Pforzheimi Egyetem dizájn szakos hallgatói ismerik, mi csak ámulunk a 2015-re előirányzott újdonságok láttán. Kilenc hallgató jelentkezett a Nissan pályázatára, melyen a feladat a 2015-ös év járműveinek bemutatása volt. A hallgatóknak az akkorra várható életstílushoz és szükségletekhez kellett igazítaniuk pályaműveiket. Két kulcsszót - szembeszökő és átgondolt - adott a Nissan, hogy beindítsák a diákok agyát. Sikerült, jó ég tudja, hogy pontosan hogyan működnek a prezentált járművek, de biztos, hogy mindkettő merészen értelmezi újra a jármű fogalmát.

Az elsőről, bár kerekek nem látszanak, még el lehet képzelni, hogy alkalmas közlekedésre, de a második képen látható szerkezet jobban hasonlít valamiféle álló sörcsap/videojáték pult kombinációra, mint haladásra képes alkalmatosságra.
A hasonló programok motiválják és kihívás elé állítják a holnap autótervezőit, akiknek a sikere leginkább azon múlik, hogy tíz évre előre képesek-e átérezni, megérteni a vásárlók jövőbeli igényeit, ízlését és a trendek alakulását - mondta Shiro Nakamura, a Nissan kreatív igazgatója.