Az Opelt is megbírságolta az EU

2006.04.07. 14:40

43 millió eurót fizethet a GM Europe az uniós kasszába a versenyszabályok megsértése miatt. Az ügy elég régi: az első döntés, amely ellen az Opel még fellebbezhetett, és fellebbezett is, 2003-ban született, a szabálysértés pedig még a múlt század végén történt. Emellett az ezredforduló környékén számos hasonló eljárás indult autógyártók ellen, mindig ugyanabból az okból. A lényeg, hogy a gyártók igyekeztek meggátolni az EU-polgárokat abban, hogy külföldön vásároljanak autót, jóval olcsóbban, mint ahogy otthon tehetnék. Ebben az esetben az Opel holland képviselete gátolta a külföldieket a vásárlásban, gátolva ezzel az áruk szabad áramlását az EU-n belül. Korábban hasonló nagyságrendű bírságot róttak ki a PSA-ra, a VW-re és több más gyártóra is, és az Európai Unió bíróságai eddig minden esetben elutasították a fellebbezéseket.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.