Saturn PreVue: újrahasznosított tanulmány

2006.04.12. 13:54

Amerikában is bemutatkozik a kétajtós terepjáró-tanulmány, amelyet eredetileg tavaly mutattak be Frankfurtban Opel Antara GTC néven.

Kívül mindössze a jelvénycsere jelent némi különbséget, amire azért volt szükség, mert Észak-Amerikában Opel nincs, viszont a Saturn márka újabb típusait már a GM európai központjában fejlesztik. A GM-nél még arra sem vették a fáradtságot, hogy a 212 lóerős turbódízel motor helyett egy benzinest hazudjanak a motorháztető alá, bár ez jelen esetben lényegtelen. Az autó orra akár üres is lehetne, hiszen oda a közönség úgysem láthat be. A sportos hatású, csapott hátú terepjáró egyes formai jegyeivel állítólag hamarosan találkozhatunk az Opel következő szabadidőautóján, bár a sorozatgyártmány biztosan ötajtós lesz, és az igazán különleges részletek – amilyen a LED-es fényszóró, vagy az óriási, polírozott felnigarnitúra – valószínűleg hiányoznak majd.

Az Amerikában kiállított Saturn-emblémás változat azonban mégsem teljesen érdektelen. Azt az üzenetet hordozza a nevében, hogy a következő Saturn Vue és az Opel terepjáró egy és ugyanaz a típus lehet, amely persze nem amerikai vagy német gyárakban készül majd, hanem Dél-Koreában, a GM-Daewoonál.