Pályán a Lexus szupersportkocsija

2006.04.24. 11:44


Galéria - kattintson a képre

Tesztelés közben csípték fülön a tavaly Detroitban bemutatott LF-A koncepció egyelőre állig álcázott prototípusát. A Toyota F1-es tapasztalataiból bőven merítő autót ötliteres, nagyjából 500 lóerős, V10-es motor fogja hajtani, emiatt GT500 néven kerül piacra. Elsőként a kupé változat bemutatása várható 2007 második felében, de láttak targatetős és kinyitható kemény kalapos verziókat is, a későbbiekben pedig nagy valószínűséggel feltűnik egy roadster is.


Galéria - kattintson a képre

Arról is pletykálnak, hogy az autóból csinálnak egy gyengébb és egyszerűbb kivitelt is, melyet Toyota Volca néven dobnának piacra a legendás Supra kései utódjaként, és arról is esett szó, hogy a Volca megkaphatná a Lexus LS600h hibrid hajtásrendszerét. A GT500-as motorja az orrában található és a hátsó kerekeket hajtja, tengelytávja pedig hosszabb, mint egy 911-es Porschéé, így kényelmes, és a szokásos Lexus-finomságokkal gazdagon telepakolt beltérre számíthatunk, némi hely talán még a csomagoknak is marad.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.