Vesztegetéssel vádolják a Hyundai elnökét

2006.04.25. 11:33

A Kia Motors elnöki posztját betöltő Chung Eui-Sun múlt heti kihallgatása után hétfőn apját, a Hyundai élén álló Chung Mong-Koot is felkeresték az államügyészek. A feltételezések szerint a Hyundai egy titkos, megvesztegetésre szolgáló alapot működtet. A gyanú azt követően merült fel, hogy a Chung család múlt héten bejelentette, hogy 1,1 milliárd dollárnyi részvénnyel támogatja a Hyundai egyik jótékonysággal foglalkozó leányvállalatát. A hír hatására a Hyundai részvényei 9, a Kia papírjai 22%-ot vesztettek értékükből a koreai tőzsdén.
A Hyundai 2010-re szeretne az öt legnagyobb autógyártó közé kerülni, agresszív terjeszkedésük során Kínában, Kelet-Európában és Észak-Amerikában is építettek üzemeket. Oles Gadacz, a vállalat szóvivője azt nyilatkozta a nyomozásról, hogy az csupán figyelemelterelő akció, és, hogy a vizsgálat nem marad következmények nélkül.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.