Vadászpilóta a General Motors élén

2006.04.25. 12:07

Bob Lutz, a General Motors elnökhelyettese nem volt túl elővigyázatos, amikor személyes névjegykártyáját a New York Time riportere kezébe adta: másnap vezető helyen került az újság weboldalára a vicces kártya. A névjegykártyán az egykori tengerészeti pilóta, Lutz látható pilótaruhában, bukósisakkal, egy francia-német építésű Alpha Jet előtt. A kártyán még az elnökhelyettes otthoni címe is szerepel, de munkahelyét és beosztását nem látni rajta, Lutz egyszerűen csak vadászpilótaként aposztrofálja önmagát.
Lutz időnként még most is repül, saját tulajdonú MD-500-as helikopterével szokta bejárni az egymástól távol eső telephelyeket, de lehet, hogy most messzire kell szállnia: az igazgatótanács tagjai joggal tehetik fel a kérdést, hogy nem menne-e jobban a GM-nek, ha nem egy vadászpilóta, hanem egy üzleti szakember töltené be a vállalat második emberének posztját.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.