A DC átveszi a Mitsubishi motorgyárát

2006.04.26. 14:14

A német üzem fele cserél gazdát, de a DaimlerChrysler veszi át az irányítást. Az óriáscég később teljes egészében meg szeretné venni a gyárat, de ehhez előbb egyeztetniük kell a német hatóságokkal. A DC lépése azért meglepő, mert a keleti országrészben működő motorgyár jelenleg a Mitsubishi Colt és a Smart ForFour számára készít motorokat, ám a négyajtós Smart gyártását még az idén leállítják, így az új tulajdonos – azon kívül, hogy hollandiai Mitsubishi-üzemnek szállít a kis három- és négyhengeresekből – egyelőre nemigen tud mit kezdeni az üzem termékeivel. A DC egyelőre nem árulta el, hogy hosszabb távon mit szeretnének kezdeni a gyárral, de nem kizárt, hogy a későbbiekben az európai Dodge típusok számára készíthetnek itt kis hengerűrtartalmú motorokat.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.