Beindult a Mitsubishi Colt kabrió gyártása

2006.04.27. 14:41

A Pininfarina műhelyében készül a CZC , nagyrészt a holland Mitsubishi-üzemből szállított alkatrészekből. A NedCar üzemből érkezik a nyers karosszéria és az összes préselt lemezalkatrész, a legtöbb mechanikus elem pedig a szokásos Colt-beszállítók terméke. A gyártást nagyban megkönnyíti, hogy a CZC alkatrészeinek 65%-a megegyezik a három- és ötajtós Colt megfelelő alkotóelemeivel. Ugyanakkor a típusspecifikus alkatrészek nagy részét a Pininfarina fejlesztette és gyártatja a kis kabrióhoz, ahogy a speciális karosszéria-merevítő elemeket is. A tetővel az olasz üzemen belül egy külön kis részleg foglalkozik, amely kizárólag a Webastónál gyártott összecsukható szerkezet beszerelését végzi.

A gyártás beindítása alkalmából rengeteg adatot közölt a Mitsubishi – így tudjuk, hogy tavaly a Coltból mintegy 72 ezer fogyott Európában –, míg az idén 80-85 ezer autó eladását tervezik, de azt nem árulták el, hogy ebből mennyi lehet a CZC részesedése. Az új kupé-kabriónak persze nem lesz egyszerű dolga, hiszen egyre több hasonló kisautó van a piacon. Különösen a Nissan Micra C+C okozhat gondot, mivel ez mind méretében, mind motorválasztékában igen közel áll az új Colt-változathoz, és egy ideje már piacon van.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.