1,6 millió BMW 2010-re?

2006.05.17. 14:45

A vártnál is jobb eredmények láttán még szebb jövőt jósolnak a márka vezetői. Helmut Panke, a BMW vezérigazgatója a cég részvényesei előtt elmondta, hogy a korábbi 2008-as határidő helyett már 2007-ben elérhetik az eladások az 1,4 millió autót, az adózás előtti nyereség pedig már az idén meghaladhatja a 4 milliárd eurót.

Tavaly a Mini és a Rolls-Royce autókkal együtt 1,328 millió BMW talált gazdára, és úgy néz ki, a növekedés az idén sem áll meg: ez első negyedévben 13,9%-os volt a növekedés, azaz csaknem 333 ezer autót adtak el világszerte. Ráadásul az újabb modellek tovább javíthatnak az eredményeken. A BMW az utóbbi évek során több alkalommal is bővítette a választékát, például az 1-es és 6-os sorozattal, és ha minden igaz, hamarosan tovább színesítik a palettát, egyrészt új Mini-változatokkal, másrészt az eddigieknél praktikusabb, családorientáltabb típusokkal.

Emellett a bevált modellsorozatok is töretlenül sikeresek, így könnyen előfordulhat, hogy a most közzétett jóslatok is túl szerénynek bizonyulnak, és a gyártó már az évtized vége előtt átlépheti az évi 1,6 milliós álomhatárt.