Seat Altea FR benzinmotorral

2006.05.18. 14:27

Korábban már bemutatták az Altea dízelmotoros sportváltozatát , de az erősebb benzinesre mindeddig várnunk kellett. A Seat a Leon FR-rel együtt, Madridban leplezi le a 200 lóerős kistestvért.

A motor régi ismerős: ma már nagyon kevés középkategóriás autó van a VW-csoport járművei közt, amelybe ne szerelnék be a kétliteres, közvetlen befecskendezéses, turbófeltöltéses négyhengerest. Az Altea pufók testét igazán élénken mozgatja az erősebbik TFSI motor: a gyáriak szerint 7,7 másodperc alatt elérhető a 100 km/h-s tempó, a végsebesség kerek 220 km/h, az átlagfogyasztás pedig 8,1 liter benzin 100 kilométerre, vegyes ciklusban.

A Leon és az Altea FR változataival ugyan érkezett némi sportosság a Seathoz, de ez még édeskevés ahhoz, hogy a spanyol márkából valóban az Alfa Romeo riválisa lehessen: ez csak a belépő a gyors kompaktok világába. Az igazi néhány új, minimum 240 lóerős, négykerék-hajtású Cupra modell lenne, de egyelőre nem tudjuk, hogy valóban lesz-e ilyen, vagy csak a vágyainkban létezik.