Melling Hellcat: az első fotó

2006.05.30. 12:42

A 700 lóerős brit szupersportkocsi első prototípusa már el is készült.

Al Melling eddig elsősorban motortervezéssel foglalkozott, és ez meg is látszik első autóján, a Hellcat kívülről leginkább egy különösen hosszú orrú, néhány részletében átszabott Nissan 350Z-re emlékeztet. Az eredeti formaterv hiánya persze nem jelenti az orrmotoros, hátsókerék-hajtású szörnyeteg ne érdemelne figyelmet.

Mindenütt az elérhető legjobb, nagyrészt a versenypályákról ismerős megoldásokat alkalmazták a tervezésnél. A hatliteres, V10-es motor természetesen Melling munkája, a vázszerkezet és az összes burkolóelem pedig szénszálas műanyagból készül. A Hellcat így 2,8 másodperc alatt érheti el a 100 km/h-s sebességet, a végsebessége pedig több mint 320 km/h.

Először egész kis sorozatban készül majd a sportkocsi - évi 50 példányról hallani -, de Mellingék már megállapodtak az amerikai Roush céggel, ahol a tervek szerint akár évi 1200 autó előállítására is volna mód. Így az eredeti, 100 ezer angol fontos vételár még csökkenhet is a későbbiekben. Az első, még Angliában készített szériapéldányok az idén ősszel láthatnak napvilágot, így hamarosan kiderül, hogy valójában mekkora is lesz a kereslet az újabb angol szupersportkocsi iránt.