Zoológiai forradalom a BMW-nél

2006.05.31. 13:01

Ugye mindenki emlékszik a bajorok egykerekű biciklis reklám-ámokfutására? Akkor arról igyekeztek meggyőzni minket, hogy rossz, ha a kormányzott kerék egyben hajtott is. Bár a hátsókerék-hajtásnak bizonyos esetekben valóban vannak előnyei a többi megoldással szemben, az állítás ebben a formában nem igaz - jó példa a BMW által tervezett Mini -, így a reklám a sok kritika nyomán elég hamar el is tűnt.

Eddig reménykedtünk benne, hogy ez az ökörség egyszer s mindenkorra a feledés jótékony homályába vész, de hiába. A BMW píárosai azonban nem nyughatnak, mindenképp szeretnének előnyt kovácsolni abból a tényből, hogy a márka kizárólag hátsókerék-hajtású autókat kínál. Ezúttal egy génkezeltnek látszó, bár igazából Photoshop-kezelt elsőkerék-hajtású nyúllal demonstrálták, hogy szerintük hol hibázik a konkurencia. Magát a képet persze könnyű lenne félreérteni, ezért egy apró felirat hirdeti a makacs téveszmét szegény eltorzított rágcsáló alatt: "Nálunk ezért nincs elsőkerék-hajtás."

Hogy kinek van itt igaza, azt mindenki döntse el maga, de érdemes közben jól megnézni és kipróbálni a szegény torzszülött Audikat, Volvókat vagy Alfa Romeókat.