Megújul az Iveco Daily

2006.06.13. 14:49

A Fiat csoport legnagyobb könnyű haszonjármű-családját is átdolgozta, így talán kevésbé hat majd ódivatúnak a szokatlan formavilágú Ducato mellett.


Galéria - kattintson a képre

Az alapkonstrukción lényegében nem változtattak, csak az orr-részt és a motorválasztékot alakították át, de ez érthető is egy ilyen hatalmas járműcsalád esetében, hiszen a Daily nyolcféle felépítménnyel, nyolcféle tengelytávval és ötféle motorral készül, így a megrendelhető változatok száma pedig meghaladja a 2500-at. A modellcsalád rugalmasságára jellemző, hogy a zárt áruszállító változatok befogadóképessége 7 és 17 köbméter közötti, terhelten pedig 3,3 és 6,5 tonna között változhat a megengedett össztömeg.


Galéria - kattintson a képre

A Daily család orr-részét az aktuális divatnak megfelelően alakították át. Felfelé húzódó, háromszögletű első fényszórókat és alul ívelt hűtőrácsot kapott, így az arckifejezése valamivel vidámabb lett, bár szépnek most sem mondanánk. A leendő vásárlóknak persze a külső a legkevésbé lényeges, annál fontosabb lehet a felfrissített motorválaszték. A 2,3 literes dízelmotort megtartották, de a 96 és 116 lóerős változatok mellett készítettek belőle egy 136 lóerős kivitelt is. A 2,8 literes négyhengerest egy új, 3 literes dízelmotor váltja fel, amely 146 vagy 176 lóerős lehet, a legerősebb változat legnagyobb forgatónyomatéka pedig eléri a 400 Nm-t. A Daily persze más területeken is sokat fejlődött, gazdagabb lett például a biztonsági felszerelések listája, és sikerült csökkenteni a fordulókör átmérőjét is.

Sajnos számos adatot még nem ismerünk, bár a típus bemutatója állítólag már a múlt hónapban megtörtént, ám sok részletre várhatóan csak a hónap végén derül fény.