Európába jön az új Mitsubishi Outlander

2006.07.03. 14:31

Az idei Párizsi Autószalonon még csak tanulmányautóként láthatjuk az új szabadidőautót, de jövő tavasztól már meg is lehet majd vásárolni az 5+2 személyes típust.


Az európai változat persze számos ponton eltér majd a Japánban és Észak-Amerikában már most is megvásárolható Outlanderektől. Sajnos egyelőre csak a tanulmányautó-kivitelről láttunk képeket, de ezt néhány aprósággal sikerült igazán látványossá tenni. Lecserélték például az eredeti, semmitmondó hűtőmaszkot: ugyanolyan, középen kettéosztott hűtőrácsot kap az Outlander is, amilyet az összes többi nálunk forgalmazott Mitsubishi. Emellett számos fémszínű díszítés került az autóra, ami így sokkal izgalmasabbnak tűnik, mint a korábbi képeken.


A hosszas késlekedés oka persze nem ez a néhány kozmetikai igazítás: igazán sok időt a dízelmotoros változat elkészítése rabolt el. Egy kis meglepetést okoz, hogy ebbe az autóba is a Volkswagentől származó kétliteres turbódízel motor került, annak ellenére, hogy az új Outlander Peugeot, és talán Citroën jelvénnyel is kapható lesz, így korábban úgy tűnt, a Mitsubishi is a franciák motorjait használja majd. Az Outlanderbe a német dízelmotor gyengébbik, 140 lóerős változata kerül majd, bár valószínű, hogy később a terepjáróhoz is elérhető lesz a Grandis számára kifejlesztett Ralliart tuningcsomag, amellyel ugyanez a motor 163 lóerős is lehet.

Ez lesz az első alkalom, hogy a Mitsubishi Európában is bemutat egy autót, amely a legújabb, C-szegmesbe tartozó padlólemezén alapul, bár ugyanezzel a platformmal a Dodge Caliber jóvoltából már találkozhattunk korábban is.