Problémák a Citroën C6 gyártása körül

2006.07.07. 11:57

Csak a tervezett mennyiség felét tudják elkészíteni a francia márka új csúcsmodelljéből, pedig a kereslettel állítólag nincsenek problémák. A részleteket sajnos nem ismerjük pontosan, Claude Santinet, a Citroën márkaigazgatója csak annyit mondott, hogy a tervekben szereplő napi 100 autó helyett csupán 40-50 példányt tudnak gyártani.

Korábban állítólag ugyanez a probléma hátráltatta a C6 forgalmazásának beindítását, amelyre február helyett csak májusban kerülhetett sor, mivel így a tervezettnél jóval hosszabb idő alatt tudták felhalmozni a piaci bevezetéshez szükséges készleteket. A korábbi pletykák a keret nélküli ablakok záródási problémáit jelölték meg a késlekedés okaként, bár ezt a Citroën részéről érthető módon nem erősítették meg. A C6-osból a bevezetés óta eltelt két hónap alatt kb. 3000 példányt sikerült eladni, ami nem rossz eredmény, ha figyelembe vesszük, hogy a tervekben mindössze évi 25 ezer autó értékesítése szerepel, és a típust számos európai országban még nem lehet kapni.

Ha a gyártást hosszabb ideig sem sikerül felfuttatni, az elsősorban a várakozási idő drasztikus növekedését hozhatja, és így árthat az eladásoknak is, bár kétségtelenül jobb ez a megoldás, mint ha a Citroën csúcsmodellje valamilyen minőségi hiányossággal kerülne piacra.