Phantom Black: Rolls-Royce sportosban

2006.07.07. 12:42

Első hallásra olyan ötlet Phantomot tuningolni, mint II. Erzsébet királynőt joggingba öltöztetni, de a Rolls-Royce-nál megcsinálták, és a képeken nem is fest rosszul. A méregdrága luxusjárgány 6,75 literes, 460 lóerős V12-es motorja révén persze már alapállapotban is könnyedén lenyomja a legtöbb, sportosnak nevezett személyautót, hiszen 5,9 másodperc alatt elérheti a 100 km/h-t, a végsebessége pedig 240 km/h.


Galéria - kattintson a képre

A gondot inkább az jelentette, hogy hogyan hitessék el erről a kisebb udvarházakat is megszégyenítő méretű luxusbatárról, hogy nem csak fizetett sofőrt érdemes a volánhoz ültetni. A tervezők mindenesetre megpróbálták. Kerestek egy szép fényes fekete árnyalatot – hisz mi más illene egy fantomhoz –, és lefújták vele, ami az útjukba került: nemcsak a karosszériára jutott belőle, de még a motor szívórendszerére is, így a Phantom Black gazdájának lesz miért felemelni a motorháztetőt is. Ezen kívül felraktak négy csodás, hétküllős, 21 hüvelyk átmérőjű könnyűfém felnit, és kilógatták a karosszéria alól a V12-es kipufogórendszerének végeit. Belül vaskosabbra cserélték a kormánykereket, a műszerfal fekete, fémes felületű díszbetétet kapott, a kárpitozáshoz fekete bőrt használtak, és elhelyeztek még néhány új díszítőelemet itt-ott.

Gyári tuning-Rolls-Royce persze nem juthat mindenkinek: a Phantom Black változatból összesen 25 példány készül, de azoknak a multimilliomosoknak sem kell elkeseredniük, akik lemaradnak a fekete csodából, hiszen a Bespoke program keretében szinte bármilyen különleges kívánságukat teljesíti a brit márka, persze a megfelelő összegről szóló csekk ellenében.