Toyota Hilux erősebb dízelmotorokkal

2006.07.18. 12:41

A kisteherautó átdolgozott változatait Londonban mutatja be a Toyota a napokban. A legfontosabb változás a motorpaletta modernizálása és bővítése.

A jelenleg is kínált 2,5 literes dízelmotor csúcsteljesítménye 102-ről 120 lóerőre nőtt, a legnagyobb forgatónyomatéka pedig 260 helyett más 325 Nm. Akinek azonban nem elég ekkora teljesítmény, az hamarosan a Land Cruiserből ismert háromliteres négyhengeres egy új változatával is megrendelheti a Hiluxot. A nagyobbik motor teljesítménye 171 lóerő, 343 Nm-es maximális forgatónyomatéka pedig folyamatosan rendelkezésre áll 1400-as és 3250-es fordulatszám között. Ez utóbbi motort kifejezetten azoknak a vásárlóknak szánja a Toyota, akik szabadidős célra vásárolnak Hiluxot, így egyáltalán nem lényegtelen a számukra a motor teljesítménye.

Az új motorokkal felszerelt kisteherautókat néhány apró részlet alapján kívülről is meg lehet különböztetni a régebbi évjáratoktól. Ilyen például a motorháztetőn éktelenkedő szívónyílás, amely az eddigi változatokból hiányzó töltőlevegő-visszahűtő megfelelő levegő-ellátását hivatott biztosítani. Emellett a háromliteres változatba információs kijelzővel ellátott műszerfalat szerelnek.

A Hilux tavaly bemutatott új változata a Toyota sajtóközleménye szerint az egyik legkeresettebb típus saját kategóriájában, olyannyira, hogy eddig ki sem tudják elégíteni a vásárlók összes megrendelését. Épp ezért az idén mindössze 23 ezer példány jut belőle Európába.