Ferrari P4/5 by Pininfarina: egy megvalósult álom

2006.07.20. 10:24

Az egyedi sportkocsit egy amerikai autógyűjtő kérésére készítette az olasz tervezőstúdió. Jim Glickenhaus olyan autóról álmodott, amely korszerű, és közúton is használható, de magán viseli a legendás Ferrari 330 P4 jellegzetes stílusjegyeit.


Galéria - kattintson a képre

Az első képek alapján úgy tűnik, megkapta, amire vágyott. A P4/5 típusjelzésű sportkocsit az Enzo műszaki alapjaira építették, és új, szénszálas műanyag karosszériájának precízen kialakított felületei egyértelművé teszik, hogy az autó a XXI. század terméke. Ugyanakkor a formatervezőknek sikerült szinte maradéktalanul átörökíteni az 1967-es Ferrari versenyautó karakterét.


Galéria - kattintson a képre

A buborék-forma kabintető, a hullámzó övvonal, az ajtók tetejébe vágott hatalmas beömlőnyílások, és az autó elején és hátulján kialakított légterelők is a 330 P4 jellegzetes részleteit követik. A formatervet ugyanaz a Jason Castriota vezette csapat készítette, akik korábban a Ferrari 599 GTB Fioranón dolgoztak, bár a P4 szellemének megidézéséből állítólag senki nem akart kimaradni, így még a céget vezető Andrea Pininfarina is segített néhány hasznos ötlettel.

A remekműről persze még alig tudunk valamit, de ez nem is csoda: a hivatalos bemutatót a kaliforniai Pebble Beach Concours'd Elegance-on, Észak-Amerika leghíresebb, klasszikus járművek számára rendezett találkozóján tartják, augusztus 20-án, így épp egy hónapot kel várnunk arra, hogy megismerhessük a lényegesebb részleteket.