New Strada: új olasz sportkocsi afrikai gyökerekkel

2006.08.18. 10:14

Az Afrikai Autótervezők Szövetsége (AADA) egy klasszikus orrmotoros sportkocsin dolgozik, egy olasz mérnökcsoporttal karöltve. A New Strada projekt célja, hogy megalkossák az 1969-es Bizzarrini Strada GT 5300 típus méltó utódját.


Galéria - kattintson a képre

A formatervet az AADA készíti Jonathan Kasumba vezetésével, aki a legendás olasz sportkocsi mellett az afrikai törzsi maszkok motívumait is felhasználta az első skiccek elkészítéséhez. Az autó hűen tükrözi az 1960-as évek olasz sportkocsidivatját hosszú orrával és a hátsó tengely mögé nyúló kabinjával, a sámánmaszkok torz grimaszait pedig az autó orrán fedezhetjük fel. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Leone Marellucci által vezetett csapat, amely a műszaki részletek kialakításáért felel, de sok minden nem köti őket, hiszen az eredeti Bizarrini Strada is idegen techikára – a Chevrolet Corvette alkatrészeire – épült, így semmi akadálya, hogy a kései utód alapjául is olcsó amerikai technikát használjanak.

Sajnos a New Strada egyelőre a tervezés korai szakaszánál tart, így még azt sem tudni, hogy mikorra lehet belőle kézzelfogható jármű.