A Mercedes megveszi a McLarent?

2006.08.18. 14:33

A legfrissebb pletykák szerint az autógyártó többségi tulajdont szeretne szerezni brit partnerében, hogy közvetlenül irányíthassa a Formula 1-es programot, és utcai sportkocsijainak fejlesztését.

A Mercedes már most is tulajdonostárs a TAG McLaren csoportban, de csupán a részvények 40%-át birtokolja, így a döntő szó egyelőre a másik két tulajdonosé, Ron Dennisé, a McLaren főnökéé, és Mansur Ojjehé, a TAG milliárdos alapítójáé, akik fejenként 30-30%-os részvénycsomagot birtokolnak. A Mercedesnek elég volna 50% fölé emelnie a részesedését, de úgy tudjuk, az autógyártó teljes egészében fel szeretné vásárolni a céget, és be szeretné olvasztani saját szervezetébe. Ezzel megnyílna az út a gyári Mercedes F1-es csapat megalakítása előtt, és a P8 néven emlegetett középmotoros sportkocsi fejlesztése is egyszerűbbé válhatna.

A megállapodást állítólag már alá is írták a német nagydíj hétvégéjén, de a részletek véglegesítése időbe telik, így a hivatalos bejelentésre még napokat, vagy akár heteket is várhatunk.