Önálló típuson dolgozik a Fisker

2006.09.05. 10:52

A Mercedes és BMW átépítések csak a kezdetet jelentették a Henrik Fisker cége számára. Az Aston Martin egykori formatervező-főnökének cége hamarosan olyan típust szeretne bemutatni, amelyben már csak a motor és a hajtáslánc származik idegen forrásból, a karosszéria, a vázszerkezet és a futómű azonban teljes egészében saját fejlesztés.

Jelenleg két, egyedi külsejű modellt kínál a Fisker Coachbuild, de a burkolat alatt mindkét esetben egy-egy sikeres, nagy sorozatban gyártott sportkocsi alkatrészei bújnak meg. A Tramonto fantázianevű roadster a Mercedes SL-re, a Latigo CS kupé pedig a 6-os BMW-re épül. A saját típus persze sokkal nagyobb presztízst jelentene, de van még néhány probléma, amit meg kell oldani. A 100 ezer euró körüli árú új modellből kb. 400 példányt szeretnének megépíteni évente, de a gyártókapacitás kiépítése, és a fejlesztés is meglehetősen drága, így Fisker egyelőre befektetőket keres, akik támogatnák a terveit.

Ennek ellenére úgy néz ki, a tervezés egy ideje már folyik, hiszen az új autót már 2007 tavaszán, a Genfi Autószalonon be szeretnék mutatni a közönségnek.