Dodge Avenger kémfotók

2006.09.07. 16:18

A Dodge Avenger a nemrég bemutatott Chrysler Sebring testvérmodellje, bár az elődöktől eltérően, amelyeket csak a hűtőmaszk alapján lehetett megkülönböztetni egymástól, ez a típus még csak nem is emlékeztet legközelebbi rokonára.


Galéria - kattintson a képre

Az Avenger a Caliber meghosszabbított padlólemezére épül, a formaterve pedig leginkább a másfél-két számmal nagyobb Chargert juttathatja az eszünkbe. Az új típus világpremierjét állítólag Párizsban tartják néhány hét múlva, ami egyben azt is jelenti, hogy a középkategóriás típus forgalmazásával Európában is megpróbálkozik a DaimlerChrysler. Úgy tudjuk, a képeken a 2007-re várható sportváltozat, az Avenger R/T látható, de ez a gyengébb kivitelektől csupán a lökhárítók kialakításában és a kisméretű hátsó spoilerben különbözik.

A típus motorválasztéka várhatóan ugyanazokból a négy- és hathengeresekből áll majd, mint a Sebringé: egy 2 literes, 140 lovas VW dízelmotorból, egy 2,4 literes, 172 lóerős, négyhengeres benzinmotorból, és egy 190 lóerős 2,7 literes V6-osból, bár nem kizárt, hogy a Dodge változatba a Caliberből ismert kisebb négyhengeresek egyike is bekerülhet.