Azok a negyvenes évek

2001.01.09. 22:50

 
   

[Deroit] Nagy tetszést aratott a Ford időutazója, a 49-es koncepció. Éjféli autóversenyek, miniszoknyás lányok, és sok-sok Cola - a negyvenes évek végének utánozhatatlan hangulata. E manapság már csak filmekből ismerős képeket idézi a 49-es koncepció, amelyben alkotói saját bevallásuk szerint a korszak legsikeresebb Ford típusainak stíluselemeit próbálták ötvözni a modern technikával. A kísérlet sikerült, a végeredmény egy Hot-rod szerűen sportos, klasszikus kupé lett. Az apró kerek lámpatestek jól kiemelik a hűtőmaszk elszánt vicsorgását, az autó oldalának hatalmas fekete felületét pedig a méretes krómfelnik törik meg. Az autó arányaiban felismerhető az új Thunderbirddel való rokonság: a 49-es teljes mechanikája a tűzmadárból származik. A járművet a világ nagyobb autókiállításain mindenhol bemutatják, ám jelenlegi formájában nem valószínű, hogy gyártásba kerül, mivel a Ford nem szeretne konkurenciát teremteni a Tbirdnek. Ugyanakkor a tervező szerint a formába könnyen be lehetne illeszteni két kisebb hátsó ajtót...

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.