Felújítják a VW Tourant

2006.09.13. 11:43

Ritka jó dolog történt a hétszemélyes egyterűvel: lett neki arca. Általában az ilyen tessék-lássék ráncfelvarrások ellen vagyunk, hiszen sok esetben elrontják az autó formatervének összhangját, de érdemi változtatás nincs mögöttük.


Galéria - kattintson a képre

A Tourannak azonban nem volt vesztenivalója, az első változat arctalan, szögletes batár, amely eséllyel szállhat versenybe évtized legfantáziátlanabb autója címért. Pedig a tervezők nem nagyon erőltették meg magukat most sem. Csupán rádolgozták az egyterű orrára a legújabb VW egyenarcot a könnyező fényszórókkal és a krómbetétes hűtőmaszkkal, hátul pedig lecserélték a lökhárítót és a lámpaburákat. De így legalább akkor is van némi esélyünk felismerni, hogy egy Volkswagent látunk, ha egy gyűjtő lenyúlja az autóról a levesestányérnyi emblémákat.


Galéria - kattintson a képre

Emellett a Touran legújabb változata egy műszaki különlegességgel is szolgál, a ParkAssist fantázianevű parkolást könnyítő rendszerrel. Nincs szó világújdonságról, hiszen más gyártók is fejlesztettek már hasonló rendszereket, de még mindig elég ritka, hogy egy autó önmagát kormányozza be egy parkolóhelyre. A ParkAssist ultrahangos érzékelők segítségével méri fel a rendelkezésre álló helyet, megmondja, hogy hová álljon a sofőr a manőver megkezdéséhez, és 15 másodperc alatt bekormányozza az autót a kívánt helyre, a vezetőnek csak a gáz- és fékpedált kell kezelnie.

A belső tér néhány apró módosítását nem számítva ennyit változott a VW Touran. A felújított kivitelt először a hó végén, a Párizsi Autószalonon láthatjuk, és a forgalmazás is megindulhat még az idén.