A Smart ForTwo nem jön Párizsba

2006.09.26. 16:30

Az új kétüléses miniautót még az idén bemutatják, de nem valamelyik nagy autókiállításon. A DaimlerChrysler döntése persze érthető. Nagyon sok múlik az új Smart fogadtatásán, és nem szeretnék, ha elveszne a Párizsi Autószalon tucatnyi világújdonsága között.


Galéria - kattintson a képre

A közönség érdeklődését persze fenn kell tartani, ezért közöltek néhány elnagyolt vázlatot, amelyeken a megfigyelhető az autó néhány részlete, és megerősítették, hogy a korábbi homokszobor is az új Smartról készült. Ezek alapján úgy tűnik, a Smart karakterét igyekeztek megőrizni a tervezők, de ahol csak lehetett, igyekeztek még jellegzetesebbé, és egyben dinamikusabb vonalvezetésűvé tenni a formát. Az új ForTwo néhány jellegzetessége már a skicceken is jól látható, ilyen a két kis köralakú világítóegység hátul, a meredekebb övvonal, vagy éppen az új formájú fényszórók.

Azt viszont csak sejthetjük, hogy az új típus a korábbinál nagyobb stabilitást eredményező futóművel, biztonságosabb, az amerikai normáknak is megfelelő vázszerkezettel és erőteljesebb motorokkal érkezik. A Smart ForTwo második generációja a DaimlerChrysler közleménye szerint 2007 tavaszán kerül piacra.