Halálos autók

2006.11.01. 10:10

Vannak gonosz, rosszindulatú autótípusok; az angol szakirodalom nem egy túl erős, túl gyors kocsit ruházott már fel a Widowmaker (özvegycsináló) jelzővel, vagy ott van például a Honda CRX, a Száguldó Koporsó. De arra is van példa, amikor kifejezetten egy-egy autó fordul az emberi faj ellen. Emlékezzünk meg a legvérszomjasabb négykerekűekről Mindenszentek alkalmával!


1914. június 28-án Ferenc Ferdinánd és felesége egy Graf & Stift Phaeton típusú autóban üldögélt, amikor Gavrilo Princip agyonlőtte őket. Az autó következő tulajdonosa, Potiorek tábornok megőrült, az autót utána használatba vevő szerbiai kormányzó egy balesetben elvesztette fél karját. Később egy svájci autóversenyző használta - amíg egy falnak ütközés során meg nem halt. Az autót megjavító műhely tulajdonosa barátaival megjáratta kicsit a rendbehozott gépet, a társaság meg is halt egy frontális karambolban. Később is zajlottak az események, az autóban összesen tizenhárom ember halt meg.


Galéria - kattintson a képre

James Dean Porschéje sem hozott szerencsét azokra, akik kapcsolatba kerültek vele. A színész 1955. szeptember 30-án karambolozott az ezüstszürke Spyder 550-nel - meghalt. A roncs elszállítása során ráesett egy szerelőre, akinek eltört a lába. Az autó néhány alkatrészét gyűjtők vásárolták meg. A motor két orvosé lett, egyikük meghalt autóbalesetben, másikuk súlyosan megsérült egy másikban. Az autó kerekei közül kettőt egy másik rajongó vásárolt meg és saját kocsijára szerelte. Nem sokkal később defektet kapott, súlyosan megsérült. A Porsche maradék romjait egy autószalonban állították ki elrettentésül. Az autószalon leégett. Amikor az autót ismét kiállították, lebillent az állványról és ráesett egy látogatóra.