A BMW-nek nem kell az Aston Martin

2006.11.06. 14:14

Úgy látszik, Münchenben nem szeretik a spekulációkat, ezért az első olyan híreket, amelyek szerint megvásárolnák a Fordtól az Aston Martint, azonnal igen határozottan cáfolták. A BMW vezérigazgatója, Norbert Reithofer csupán annyit mondott, hogy a cége saját céljaira koncentrál, és ezért semmiféle felvásárlás nem érdekli.

A pletykák nyilvánvalóan abból a feltételezésből indultak ki, hogy az Aston Martinnak szakmai tulajdonosra van szüksége, hogy továbbra is nyereséges maradhasson. A Ford által nyújtott háttér nélkül ugyanis a típusfejlesztések megtorpanhatnak, és könnyen ismét veszteségessé válhat a brit sportkocsi-márka. Úgy tűnik, a potenciális vásárlók ezt nem pont így gondolják. Eddig elsősorban magánbefektetői csoportok jelezték, hogy érdekelné őket az Aston Martin, bár egyelőre még mindenki csak a tárgyalások elején tart a Forddal.

Az Aston Martint hatalmas befektetésekkel tette jövedelmező céggé a Ford, de anyagi nehézségeik miatt most szeretnének megválni a dinamikusan fejlődő sportkocsi-márkától, hogy legalább a beleölt összegek egy részét viszontláthassa, és ezzel enyhíthessen több milliárd dollárra rúgó veszteségein.