Skoda Fabia kémfotók kevés álcázással

2006.11.07. 13:20

A legújabb képeken már tisztán látszik, milyen is lesz a csehek új kisautója. Ahogy azt már korábban is sejthettük, a Roomster orra ragályos a Skodákon, a Fabián is ugyanolyan szilvamag-forma lámpák és ugyanaz a felül krómozott hűtőrács lesz látható, mint a tágas kis egyterűn.


Galéria - kattintson a képre

A szinte függőleges hátfal, a fekete A és B oszlop és a gömbölyded orr miatt a Fabia tényleg nagyon hasonlít a Suzuki Swiftre. Erre a hátsó lámpák álcázásánál még rá is játszottak a csehek, de néhány határozott él, és persze a karosszéria nagyobb méretei azért jól megkülönböztethetővé teszik a két autót. Azt persze sajnáljuk, hogy a Skoda kisautója ezzel elveszíti a korábbi, teljesen egyedi megjelenését. Azonban egyáltalán nem biztos, hogy ez a Skodának is problémát fog okozni, hiszen a Fabia tömegmodell, és mint ilyen, annál sikeresebb, minél több vásárlóval sikerül megkedveltetnie magát. A túlzottan határozott egyéniség pedig sokszor megosztja a vevőket, ami egyáltalán nem biztos, hogy jó.

A Fabia műszaki részleteiről egyelőre nagyon keveset lehet tudni, mi is csak találgathatunk, bár nem valószínű, hogy a VW-csoport sokat változtatna a korábbi stratégiáján. Alighanem a Fabiába is a szokásos VW-motorok kerülnek: 1,4 és 1,9 literes dízelek, illetve 1,2, 1,4 és 1,6 literes benzinesek.

A típus bemutatójára a 2007-es Genfi Autószalonon kerül sor. Egyesek tudni vélik, hogy már az idei év végén vagy a jövő év elején napvilágot láthatnak az első hivatalos információk. Ez nem is volna csoda, hiszen a Skoda elemi érdeke, hogy lehetséges vásárlóit meggyőzze róla, érdemes várniuk az új típusra.