Leállt az új Chrysler Pacifica fejlesztése

2006.11.09. 11:55

A beszállítók szerint a CT kódjelű típussal kapcsolatos összes projektet befagyasztotta a Chrysler. Pontosan még az autógyártó partnerei sem tudják, hogy mi a leállás oka, de egyes elemzők szerint ez általában a típus fejlesztésének végleges leállítását jelenti.

Ugyanakkor egy ilyen lépés igencsak meglepő volna, mivel kombik és terepjárók tulajdonságait ötvöző crossover kategória egyik úttörőjének számító Pacifica típus a Chrysler típuspalettájának kulcsfontosságú szereplője. Ráadásul úgy néz ki, az amerikai vásárlók egyre inkább ezt a kategóriát részesítik előnyben a nagyobb terepjárókkal szemben, így utódlása szükségszerűnek tűnik. Egyes hírek szerint egyelőre még nem a fejlesztések végleges leállításáról van szó, csupán arról, hogy a Chrysler vezetői újragondolják stratégiájukat, miután a cég hatalmas veszteségeket szenvedett el az idei év harmadik negyedében, és nem szeretnének újabb milliókat költeni egy olyan típusra, amelynek bizonytalan a jövője.

A Chrysler CT a korábbi tervek szerint 2008-ban mutatkozott volna be, de nem kizárt, hogy a fejlesztések felfüggesztése miatt a típus akár egy évet is késhet, ha ugyan piacra kerül egyáltalán.