Magas fordulaton

2001.01.16. 22:34

 
   

[Detroit] A Mitsubishi RPM 7000 tanulmányát igen nehéz feladat lenne beskatulyázni. A jármű valahol a raliautók, az egyterűek, és a sportos szedánok alkotta háromszög közepén helyezkedik el. A cég dél-kaliforniai tervezőstúdiójában alkotott formaterv arányaiban az egyterűekre emlékeztet, a lendületes vonalvezetés már-már versenyautós, a nagy hasmagasság viszont terep után kiált. A sajátságos járgányt kétliteres, ikerturbós, 315 lovas négyhengeres hajtja. Akkor is ezt a döbbenetes teljesítményt tarthatták szem előtt, amikor nevet kerestek az autónak - RPM 7000, azaz 7000-es fordulat - ez már önmagában sokatmondó. A prototípus színét is a témához illően választották meg, a tervezők szerint épp ilyen a Le Mans-i éjszakában felvillanó izzó féktárcsák narancssárgája.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.