Skiccek a Chrysler tanulmányautóiról

2006.11.22. 11:20

Jövő januárban mutatják be a Jeep Trailhawkot és a Chrysler Nassaut, de már most közöltek róluk két mutatós vázlatot.

A Nassau egy látványos, hátsókerék-hajtású, négyajtós kupé, olyasmi, mint a Mercedes CLS , bár egyelőre nem tudjuk, hogy a két típusnak lesz-e bármi köze egymáshoz. Mindenesetre meglepő, hogy a darabos Imperial tanulmány után egy ilyen dinamikus, lágy vonalvezetésű autóval áll elő a Chrysler. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy melyik stílusirányzat jelenti a jövőt a Chrysler számára, bár erős a gyanúnk, hogy a Nassau karakterét lelkesebben fogadnák a vásárlók.

A másik rajzon a Jeep Trailhawk nevű tanulmányautója látható, amely a gyáriak szerint a Wrangler és a Grand Cherokee erényeit egyesíti egyetlen autóban. A műszaki alapokat a hosszú Wrangler Unlimited típusból vették át, ami kiváló terepjáró képességeket ígér, de a belső tér kényelme és kidolgozása állítólag a Grand Cherokee minőségi szintjét tükrözi. Mindebből a skiccen persze kevés látszik, viszont a jellegzetes hétlyukas hűtőmaszk egy újabb, minden eddiginél agresszívabbnak látszó megvalósításával szembesülhetünk.

A két tanulmány a 2007-es Detroit Motor Show-n mutatkozik be, így januárban a keleti part vásárlói testközelből is megszemlélhetik a DaimlerChrysler formatervezőinek legújabb agyszüleményeit.