VW CrossTouran: buszlimuzin túrabakancsban

2006.12.04. 14:29

Ezúttal a kompakt egyterű kapta meg a Cross sorozat műanyagidomait. Ahogy a CrossPolo és a CrossGolf, a CrossTouran sem igazi terepjáró, inkább afféle kirándulóautó, amellyel a megemelt hasmagasság és a nagyobb kerekek miatt földúton kevésbé kell tartani attól, hogy egy kiálló kődarab leszakítja a kipufogót.


Galéria - kattintson a képre

A Touran látszik eddig a Cross sorozat leginkább eltalált darabjának: a fényezetlen műanyag alkatrészek feldobják a semleges formatervet, az alapmodell legjobb része, a hatalmas és praktikus belső tér pedig még otthonosabb lesz a kárpitozás vidám színeitől. Műszaki szempontból nem tartogat nagy meglepetéseket a CrossTouran: a motorválaszték ugyanaz, mint az alapmodell esetében, 1,6 és 2 literes benzinmotorokkal, az 1,9 és 2 literes turbódízelekkel és 1,4 literes kétfeltöltős TSI motorokkal is készül majd. Az alapmodell 102, a csúcsváltozatok 170 lóerősek lesznek, és egyes változatait a duplakuplungos DSG váltóval is meg lehet majd rendelni.

A Bologna Motor Show-n bemutatkozó típust jövő tavasszal kezdik el forgalmazni, ennek megfelelően az árait egyelőre nem árulták el.