Közel az Aston Martin eladása

2006.12.11. 10:24

Ölték egymást a befektetők a Ford brit sportkocsimárkájáért, de a nagyobb részük már kiesett a versenyből.

Eredetileg mintegy 30 különböző vételi ajánlat érkezett az Aston Martinra, hiszen a különleges imázsú márka már nyereséget is hoz, így igencsak jó üzletnek ígérkezik a felvásárlása, de az eladást intéző befektetési bank már csak a legjobb néggyel foglalkozik. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy a cégért kb. 600 millió fontot, azaz átszámítva mintegy 277 milliárd forintot kínáltak a legnagyvonalúbb ajánlattevő csoportok, és a négy még versenyben levő befektető egyike egy szíriai üzletember, bizonyos Simon Halabi.

A Ford számára meglehetősen sürgős az Aston Martin eladása, hiszen dollármilliárdokra rúgó veszteségei mellett minden előteremthető készpénzre szüksége van, így alighanem egy-két hónapon belül kiderül, kié lesz a patinás brit márka tulajdonjoga.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.