Arden Jaguar XK 480 lóerővel

2006.12.13. 12:47

A Jaguar kupéja alaphelyzetben sem gyenge autó, de az autobahn országában mindig akad, aki kevesli a gyári motorok teljesítményét.


Galéria - kattintson a képre

A Jaguarokra specializálódott német tuningcég, az Arden ezért kezelésbe vette az XK V8-as motorjait, hogy a brit márka kedvelői egy tempóban száguldhassanak az autópályán a BMW M6-osok és az AMG-Mercedesek tulajdonosaival. Az eredetileg 4,2 literes motor hengerűrtartalmát 4,5 literre növelték, így az kompresszor nélkül is 392 lóerős lett a gyári 298 helyett, a mechanikus feltöltős változat pedig 480 lóerő leadására is képessé vált. A legerősebb Arden XK így akár 4,8 másodperc alatt is elérheti a 100 km/h-s tempót, míg szívómotoros testvérének ugyanehhez a mutatványhoz 5,3 másodperc kell.

A német tuningcég csomagja persze nem csak a felpaprikázott motorokból áll. A Jaguar kupéhoz 30 mm-rel leültetett futóművet, 21 hüvelykes keréktárcsákat, és látványos, bár kissé talán túlzottan is hivalkodó optikai elemeket is kínálnak.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.