Nyolchengeres motoron dolgozik a Honda

2006.12.13. 14:20

A Honda amerikai részlegének fejlesztési igazgatója említette az új motort egy amerikai szaklapnak adott interjúban. Hideki Ikeno szerint már készül az új V8-as szériamotor, amely Amerikában az Acura, Európában a Honda legnagyobb típusaiban bukkanhat fel elsőként. Sajnos a szakember részleteket nem árult el, de maga a tény, hogy a Honda nyolchengerest készít, már önmagában is meglepetés.

A japán gyártó vezetői néhány éve még azt hangoztatták, semmi szükségük nyolchengeres motorra, hiszen hat hengerrel minden igény kielégíthető. Ez szigorúan mérnöki szempontból nézve akár még igaz is lehetne, de az amerikai vásárlókat jobban érdekli a presztízs, amit a V8-as jelent. Az amerikai, japán és európai luxusautó-gyártóknak az Acurán kívül mind van hátsó- vagy négykerék-hajtású, minimum 350 lóerős nyolchengeres motorral felszerel luxusmodellje, és ez egyre inkább érezteti a hatását a Honda luxusmárkájának eladásain.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.