Land Rover Freelander nyolchengeres motorral?

2006.12.14. 13:14

A britek állítólag legkisebb modelljük nyolchengeres csúcsváltozatának bemutatását fontolgatják.

Az ötlet megvalósítása ráadásul még jelentős költségekkel sem járna, hiszen az új Freelander motorterét ugyanazoknak a motoroknak a befogadására tervezték, mint a Volvo S80-asét. Így a Yamaha segítségével kifejlesztett 4,4 literes, 315 lóerős Volvo V8-as nagyobb módosítások nélkül beszerelhető a kis Land Rover orrába. A Ford brit terepjáró-márkájának alelnöke, Richard Beattie szerint nem is a megvalósítás mikéntje a kérdés, sokkal inkább az, hogy a vásárlók hajlandóak volnának-e megfizetni a drága, nyolchengeres csúcsváltozat árát.

Szerintünk azonban ez sem okozna gondot, hiszen Észak-Amerikában a V8-as motoroknak olyan kultusza alakult ki, amely valószínűleg könnyedén eladhatóvá tenné a típust. Sokkal valószínűbb, hogy a belső konkurenciától tartanak a Fordnál. Nyilvánvalóan nem tenne jót az amúgy is anyagi problémákkal küzdő cégnek, ha a Freelander 2 miatt csökkennének az ugyanilyen V8-assal kínált Volvo XC90-es eladásai.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.