Mégis lesz Focus RS

2006.12.18. 12:41


Galéria - kattintson a képre

Bár a Ford mérnökei azt állították, nem készítenek RS verziót az új Focusból, mivel nem lennének képesek nyereségesen előállítani a 300 lóerős, négykerék-hajtású modellt, de most úgy tűnik, mégis voltak, akik kiálltak az erős hot hatch megépítése mellett. A Ford egyik németországi tesztbázisának közelében fotózták le a képeken látható Focus-változatot, mely amellett, hogy nagyon hasonlít a már meglévő ST-re, egy erősebb modellre utaló jegyeket – hatalmas első légbeömlő, kicsivel nagyobb lökhárítók, szélesebb sárvédőívek – is visel.
A fotós beszámolója szerint az autó hangja egyértelműen a 300 ló körüli változatra utalt, akárcsak a négykerék-hajtású modellekre jellemző erőteljes gyorsítás, és a váltásoknál hangosan ziháló lefújószelep. A bemutató időpontjáról ugyanakkor még nem tudunk semmit, de stílusos lenne a 2007-es rali világbajnokság kezdetére időzíteni az autó premierjét.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.