Biodízel Audik indulnak Le Mans-ban?

2006.12.19. 13:16

Úgy néz ki, az R10-es két év múlva már nem gázolajjal indul a 24 órás versenyen. A V12-es turbódízel motorral hajtott versenygép az idén – hagyományos, kőolajból desztillált gázolajjal – mindenütt nyert, ahol csak elindult, és jövőre is jó eséllyel indul a Le Mans-i győzelemért. Ekkora fölény mellett a versenyrészleg fejlesztőinek úgy látszik, marad idejük mással is foglalkozni amellett, hogy győzelemre vigyék az Audit. Így elkezdtek egy olyan versenymotoron dolgozni, amely gázolaj helyett biomasszából előállított olajjal működne, így az R10-esek környezetkímélőbb módon verhetnék bucira a hosszú távú versenyek mezőnyét. A gondolat nemes, ám könnyen előfordulhat, hogy a Peugeot új versenyautója miatt az Audinál hamarosan ismét kénytelenek lesznek arra figyelni, hogy megtarthassák vezető szerepüket a versenypályán, és a környezetvédelem háttérbe szorul.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.