Négyajtós kabrió-bálna a Mercedestől

2006.12.20. 14:09

Concept Ocean Drive néven mutatkozik be Detroitban az óriási vászontetős tanulmány. Az autó arányait látva azonnal a Mercedes S osztály jutott az eszünkbe, és a műszaki alapok valóban az S600-asból származnak, de a tervezők sokat finomítottak a formaterven.


Galéria - kattintson a képre

Hiába keressük a hivalkodó sárvédő-szélesítéseket, vagy a cápauszony-forma első lámpákat, ezeket jó érzékkel eltüntették. Elöl a valaha volt legnagyobb Mercedes személyautó-hűtőráccsal találkozhatunk, amely mellett háttérbe szorulnak a szögletes, LED-es fényszórók. Ám mégsem ez tűnik a formaterv legszebb részének, hanem az autó oldala. A lágy domborulatokba belecsempészett finom éleknek köszönhetően a lemezeken megcsillanó fény az 1950-es évek Mercedes 300-asának vonásait idézi, de olyan visszafogott eleganciával, ami nem hogy az S osztálynak, de még a Maybachnak sem sajátja.


Galéria - kattintson a képre

A felnik sugárirányú küllőzése és a kétszínű fényezés már csak hab a tortán. Az összhatás szép és dinamikus, de minden sportosságot nélkülöz, épp olyan, amilyen a Mercedesről bennünk élő kép. Belül természetesen mindet bőrrel és valódi fabetétekkel burkoltak le, és külön jó pont a Mercedesnek, hogy a sajtóközleményben is csupán egyetlen modern hókuszpókuszról tesznek említést: az Airscarf fantázianevű fűtésrendszerről, amely hidegben is képes melegen tartani az utasok fejének környezetét.

Sajnos eléggé valószínűtlen, hogy a Concept Ocean Drive ebben a formájában valaha is gyártásba kerül - bár a Maybach kínálatát kétségtelenül feldobná egy ilyen autó - de abban azért reménykedhetünk, hogy a következő S osztály hasonló karakterű lesz.