Jön az új Dacia haszonjármű, a Logan Van

2007.01.24. 10:52

A Renault leleplezte az X90 program harmadik új típusát, amely a kishaszonjármű-piac állóvizét hivatott alaposan felkavarni.


Galéria - kattintson a képre

A Logan Van szerkezetét tekintve azonos a Logan MCV kombival. Egyedül a hátsó ablakokat helyettesítő fémlemezek, a fényezetlen első és hátsó lökhárítók, a kétszemélyes vezetőfülkét a raktértől elválasztó rács és persze a B-oszlop mögötti rész belső kialakítása révén különböztethető meg a két típus egymástól. Azt már az MCV láttán is sejtettük, hogy hatalmas belső tere kiváló áruszállítóvá tenné, és nem is tévedtünk. Az első ülések mögött 2,5 köbméternyi rakomány helyezhető el, amelynek az össztömege elérheti a 800 kilogrammot, a hossza pedig maximum 1,936 méter lehet. Ezekkel a paraméterekkel a Logan Van a kategória legjobban kihasználható képviselői közé tartozik. A motorválaszték ismerős lehet a többi Dacia modellből, bár az áruszállító változat a legerősebb, 1,6 literes, 105 lóerős benzinmotorral nem lesz kapható.


Galéria - kattintson a képre

A Logan Van már februártól kapható lesz Romániában és Bulgáriában, a többi piacon azonban csak a gyártás felfutása után, 2007 utolsó hónapjaiban kezdik meg a forgalmazását. Ennek megfelelően egyelőre csak a romániai árát ismerjük: délkeleti szomszédainknál 6700 euróba, azaz átszámítva 1,7 millió forintba kerül majd az új haszonjármű. A típusból maximum 200 példányt gyárthatnak naponta a Daciánál, azaz éves szinten úgy 70 ezer példány eladására számít a Renault.