Chrysler: félelmek, vagy igazság?

2001.01.23. 20:55

A Wall Street Journal nem kevesebbet állít, mint hogy 21.000 ember állásába kerülhet a Chrysler talpra állítása. A sokak számára hajmeresztő hír egyelőre találgatásnak minősül, mivel a DaimlerChrysler részéről nem kommentálták, ám sokat sejtet a cég szóvivőjének nyilatkozata: ,,Mi mindig azt mondtuk, hogy teljes megoldást keresünk, és egy ilyen helyzetben nincsenek tabuk." A Wall Street Journal értesülései szerint 6.000 adminisztratív, és 15.000 termelő állásról van szó, ami a cég alkalmazottainak több mint 16 %-át jelenti. Ezzel párhuzamosan a 41 gyártóüzemből hat bezárásáról is szó esett a kérdéses cikkben. A DC szóvivője mindezt spekulációnak nevezte, mondván, hogy az elbocsátások a jelenleg érvényben lévő szerződések értelmében mindössze a bérköltségek 5 %-át takarítanák meg. Az viszont bizonyos, hogy ha ki akarnak lábalni a csődhelyzetből, akkor szükségképpen megszorító intézkedésekre lesz szükség.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.